Šokery

Nabízíme komplexní služby v oblasti šokového zmrazování. Technolologie pro rychlé zchlazení jakýchkoli produktů navrhujeme přesně na míru dle konkrétních požadavků zákazníka. Maximální důraz klademe na ekonomický provoz navržené technologie. V první řadě zpracujeme návrh dle konkrétních přání, požadavků a podkladů zákazníka. Naše služby zahrnují výstavbu nových technologických celků nebo rekonstrukci stávajících provozů. Samotná dodávka a montáž pro šokové zmrazování je prováděna pracovníky s mnohaletými zkušenostmi. Nabízíme servis 24 hodin denně a také revize. 

Výhody šokového zmrazování:

  • Vysoká kvalita potravin a zvýšení trvanlivosti potravin
  • Hygienická nezávadnost potravin
  • Snížení vvýrobních nákladů
  • Minimální hmotnost ztráty
  • Prodloužení trvanlivosti potravin
  • Optimální využití kapacity výroby
  • Snížení výrobních nákladů
 

Šokové chlazení (zmrazování) tzv. šokery se využívají pro zvýšení produktivity a hygieny. Při šokovém chlazení (zmrazování) dochází k velmi rychlému zchlazení (zmrazení) potravin, pokrmů, polotovarů apod. Nejdůležitější je rychlost a schopnost proniknout celým produktem. Šokové zchlazení (zmrazení) umožňuje skladovat tepelně upravené i neupravené potraviny v původním stavu bez jakéhokoli poškození a výsledkem je potravina čerstvá a chutná, stejně jako před zamrazením (zchlazením).

Cílem zchlazování (zmrazování) je co nejrychleji překonat kritické rozmezí teplot, kdy se tvoří bakterie. Díky vysokému chladícímu výkonu a intenzivnímu proudění vzduchu speciálních zchlazovacích výparníků zabraňuje tvorbě mikrokrystalů vody a zachovává se původní struktura potraviny.